Orez cu bostanel Hokkaido

De toamna, de sezon, un orez parfumat, delicios, cu dovleac. Fac mentiunea ca orice dovleac, de orice fel (atata timp cat e comestibil), se poate utiliza la acest preparat.

Ce ne trebuie: 1 ceapa,  1 ardei gras, 1 lingura ulei masline, 1 lingura vin alb, 200 ml apa, 300 g dovleac Hokkaido, 1 dovlecel, 150 g orez salbatic (prefiert, deoarece are nevoie de ceva mai mult timp decat orezul obisnuit, alb), sare, piper, dupa gust.

Ceapa, ardeiul, maruntite se calesc in tigaie, se adauga vinul si eventual putin ghimbir dat pe razatoarea mica. Se pune bostanelul Hokkaido si se amesteca, apoi orezul, dovlecelul si apa. Cam 15-20 minute, fiert totul la foc linistit.

Obligatoriu ornat cu ierburi verzi si proaspete, la final! Daca vreti si aveti prin casa, merge si o lingura de parmezan, aruncata, fin,  ca o ploaie de toamna, nici prea rece, nici prea calda, peste orezul aburind….

Hai ca nu i greu!

Reis

Leave a comment